Nyheter 2016

VÄLKOMMEN TILL NORRA TAXKLUBBENS NYHETER 2016!

sedan 14 april 2016

Antal besökare

klart.se

klart.se

Rykande färska nyheter

Nu finns resultat från NTK:s ordinarie drevprov. Se fliken: aktiviteter/drevprov/resultat

Nu finns fullständigt resultat från NTK:s utställning 16 oktober se flik"Aktiviteter/utställning

Vi tar swishbetalning

swish.123 155 20 74
Nu är det hög tid att anmäla dig och din aktiva hund till rörliga spårprov. Din hund vill visa dig husse/matte hur duktig hen kan vara att söka rätt på en rådjursklöv i skog o mark. Gå in på fliken här ovan aktivitetskalender/viltspår för närmare information!!

Nu är det hög tid till att anmäla sig till NTK:s höstutställning som går av stapeln den 16 oktober 2016. Platsen är Bergeforsparken norr om Sundsvall, en mycket erkänt trevlig lokal där gott fika och ett lotteri med fantastiska priser erbjudes samtidigt som domare Bo Wallin avger sin exteriörbedömning för alla dessa fantastiska taxar som vi har i vårt land. Sista anm.datum är 19 september! Vi anordnar som vanligt Barn med hund. På lördagen den 15 oktober har Västernorrlands Kennelklubb sin mittnordenutställning och NTK sin utställning på söndagen 16 oktober. VÄLKOMMEN till en fantastisk utställningshelg i Sundsvall med många utställare!! mer info se fliken "aktivitetskalender/utställning".

Följ vår hemsida och facebooksida  www.norrataxklubben.se

Norra Taxklubbens ordinarie viltspårprov gick av stapeln den 20 augusti i Bredånger. Endast 2 hundar startade men de två gick till varsitt 1:a pris. Vinnare i provet blev Moälvens Hugo, ägare Arne Söderberg och tvåa blev Amos, ägare Christer Åhs. Därmed blir Moälvens Hugo Norra Taxklubbens representant i 2017 års SM i viltspår för tax.

Grattis till Amos som i och med denna 1:a blev viltspårchampion!!

En medlem i NTK, Hugo Sjödin med taxen Rådrevets Saga, har varit på Svenska Taxklubbens ungdomsläger 2016. Totalt 23 ungdomar med lika många taxar. Lägret hölls den 12 - 14 augusti på Gammelkroppa skogsskola utanför Filipstad.Många roliga aktiviteter såsom viltspår- och utställningsträning, rallylydnad, agility, utställning Barn med hund, disco, grillkväll med bad. Detta var andra året som Hugo var på detta taxläger och han säger att det är väldigt roligt och lärorikt så han vill även åka nästa år också. Sammanfattningsvis kan man då säga att Hugo är på väg att bli en gedigen "taxmänniska"!

Norra Taxklubbens representation i viltspårSM för tax vann SM titeln med maxpoäng 61 p med HP. Norra Taxklubben gratulerar Susanne Mellhammar och hennes fenomenala strävhårstax Hunne Staff SMILLA till den fantastiska bedriften.

Kom ihåg att anmäla dig och din hund till ordinarie viltspårprovet i Bredånger senast 14 augusti. Se mer info under fliken "aktivitetskalender/viltspår".

OBS, OBS!!!

Nattprovet 28 maj i Töva är inställt, pga.för få anmälda!

Istället anordnas rörligt viltspårprov på annan plats(Gottne)

den 11 juni. Samling kl.19.00 för enklare förtäring och info.

Tävlingen börjar ca. 20.00 och beräknas pågå till ca.23.00 när resultaten är klara. Naturligtvis kan alla raser delta.

Viltspårproven är kvalificerande till SM i viltspår för taxar 2017 tillsammans med Bredångerproven 20 augusti. Viltspåren i Gottne hittar ni genom att köra mot Övik och vid avfart väg 1032 i Själevad kör ca.10 km  mot Gottne till skylt som anger tävlingsplats.

Anmälan görs till Arne Söderberg, sista anm.dat. 7 juni, se info under fliken aktivitetskalender/viltspår.

Stort GRATTIS till Fredrika Johansson och hennes långhårstax Eos Cometa Big League Surprise som blev BIS1 vinnare vid Norra Taxklubbens utställning.

Domare: Karin Bergbom, Finland

Du har väl inte glömt att anmäla dig till Norra Taxklubbens vårutställning 10 april 2016? Passa på att anmäla er till en fantastisk utställningshelg i Sundsvall. OBS: angiven mailadress

i tidningen Taxen är fel, rätt mail skall vara: zandranorrataxklubben@gmail.com Se information under fliken aktivitetskalendern/utställning!!

Stort GRATTIS till Yasmine Boulechfar och hennes Räbbåsens Elsa som i helgen,2016 03 05 blev BIS-1

på JHTK:s utställning i Östersund

Cypyright: Norra Taxklubben Org.nr.802494-8674

webmaster: Kjell Mikaelsson